З чим їсти рибу?

З чим їсти рибу?
Незважаючи на те, що риба дуже живильна, почуття насиченості після її вживання залишається ненадовго. Саме тому важливо знати, з чим їсти рибу. Фізіологічно, після рибних страв, необхідність в їжі не виникає досить довго. Гарніри коригують цю особливість риби.

При поєднанні риби з овочами поліпшується засвоєння овочів, які дуже важливі для організму. На вибір гарніру впливає факт того, наскільки гармонійно поєднуються основний і додатковий продукт.

Гарніри, що подаються до риби здатні поліпшити її смак і аромат. У кулінарії вже існують деякі сформовані поєднання рибних страв і гарнірів.

Наприклад, відварна риба часто подається з відварною картоплею, оселедець, кілька, салака подається з відвареними яйцями. До жирній рибі добре підходять гарніри, мають кислуватий смак, наприклад, мариновані овочі, а також лимон. Для збагачення і додавання виразності прісної риби рекомендується споживати її з маринованими і солоними огірками, каперсами, оливками.

Деякі гарніри категорично не підходять за смаком і ароматом можуть погіршити якість всього блюда, зробивши його непривабливим і неапетитним. Наприклад, такий гарнір, як тушкована капуста, підходяща до більшості страв, з відвареною рибою абсолютно не сумісна. В якості гарнірів найбільш часто готують варені, тушковані, а також смажені овочі. Важливо, щоб овочі були нарізані красиво і були апетитні. Овочі, нарізані кубиком, добре зберігають форму.

Зі смажених овочів найбільш популярні смажена картопля з петрушкою і селерою. Тушковані овочі подають не до всіх рибних страв, їх готують з додаванням прянощів, води і жирів. Добре поєднується з рибою тушкована морква з додаванням чорносливу. Помідори в гарнірах до рибних страв готують свіжими, смажать, роблять з них томатну пасту. Вони надають будь-якого гарніру особливу привабливість.

Свіжі огірки використовують для салатів з риби, подають як гарнір до смаженої риби. Мариновані і солоні огірки часто використовують як інгредієнт рибних страв.

До таких блюд підійдуть соуси, майонез, хрін з оцтом. Мариновані і солоні патисони не менш популярні у створенні гарнірів до риби.

Зелені салати, багаті вітамінами, білками і фосфором, кальцієм і залізом, є найкращими гарнірами до рибних страв. Заправляють їх сметаною, майонезом або олією. Такий гарнір насичує організм і не провокує збільшення ваги. Ріпчасту цибулю одна з найбільш часто використовуваних приправ до рибних страв.

Ефірні масла цибулі додають особливий аромат, збудливий апетит. Запечена риба добре поєднується з гарніром з шпинату або щавлю. Мариновані і солоні гриби гарні до відвареної риби. Для дітей до риби найкраще готувати овочі, в тому вигляді, який найбільше подобається дітям.

Правильно буде приготувати салат з великої кількості сирих овочів, або натерти сиру моркву, на яку можна капнути невелику кількість рослинної олії. Крім того, можна на пару відварити брокколі або інші овочі, які любить малюк. До риби можна подавати не тільки звичайний соус, а приготований самостійно соус сальса.

Це мексиканський соус на основі помідорів, ріпчастої цибулі і перцю чилі. Такий соус можна подавати до риби зі свіжими овочами, як в гарячому вигляді, так і в холодному. Вважається правильним подавати рибні страви з соком лимона, оливковою, соняшниковою або гірчичним маслом, різноманітними салатними заправками. Всі ці соусу ставлять на столі в невеликих соусниках. З вин, до солоної рибі (кете, оселедця, горбуші) рекомендуються міцні вина, наприклад, портвейн, мадера, вермут, херес.

З рибними закусками актуально поєднувати напівсолодкі вина. Досить велика кількість продуктів чудово поєднується з рибою. Вибирати гарнір варто виходячи з особистих смакових схильностей. Принципово немає ніяких особливих обмежень у виборі гарніру для риби.

Намагайтеся максимально урізноманітнити поєднання риби з іншими продуктами.

З чим їсти рибу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий