Склад духів

Склад духів
Як виникає новий запах?

Спочатку за розробленою парфумером рецептурі виготовляється суміш. Далі її розчиняють в самому якісному з наявних спиртів. Пропорційне співвідношення запашної суміші та спирту визначається самим продуктом (духи, парфумована або туалетна води).

У спирт додається трохи води; звичайна концетрация спирту-от7о до 90%, залежно від кінцевого продукту. Свежеприготовленная суміш повинна кілька тижнів »дозрівати». Потім її охолоджують і фільтрують, щоб абсолютна прозорість рідини збереглася на все її подальше життя. Іноді додають трохи барвника, але найчастіше колір духів залежить просто від кольору ароматичних речовин. Часом до складу духів вводять трохи окислювача, щоб аромат залишався стійким і тоді, коли флакон відкриють.

Рослинна сировина застосовується в парфумерії у вигляді спиртових настоїв і растворв, отриманих із запашних частин рослин: листя (пачулі), насіння і плодів (гвоздика, коріцф, ваніль, кормандровое насіння, боби тонка), коренів (ветивер, ірис, аїр), а також деяких лишайників і рослин (дубовий мох, чист). Крім зазначених видів рослинної сировини, до складу парфумів входять також запашні речовини, звані смолами і бальзамами. Це складні суміші органічних сполук, що містяться в багатьох рослинах. Вони використовуються в парфумерії у вигляді настоїв і розчинів і є свого роду фіксаторами запаху, що сприяють збільшенню тривалості сохраненіязапаха духів. Сировині тваринного походження-це мускус, амбра, цибетин і боброва струмінь.

У пртівоположность більшості рослинних речовин (особливо квітів і прянощів або деревини), вони виділяють запахи, які неможливо було б кваліфікувати як »приємні» аромати. Але звірині запахи надають глибоке тварина початок хтивим, чуттєвим духам. -Це речовина, що утворюється в кишечнику кашалота, який регулярно викидає його, після того як проковтне тонни плангтона, восьминогів і риб.

Живе зграями тварина звільняється від амбри спонтанно, і дорогоцінний речовину збирають на поверхні моря або узбережжя Індійського океану або австралійських морів Амбру добували також, отлавливая кашалотів. Під хвостом володарів шикарною шуби розташовані грушоподібні мішечки. Це не залози, а особливий, ні на що не схожий орган, наявний тільки у бобрів. Жовтувата і масляна струмінь виливає їдкий дігтярний і шкіряний запах.

Носієм мускусу є кабарга, безрогий олень. Статеві залози самця виробляють речовину, схожу на мед у свіжому вигляді, червонуватого кольору. З часом воно твердне і стає чорного кольору.

Запах мускусу дуже різкий. Ця речовина, ка і амбра, володіє ерогенними властивостями і в складі духів веде до гармонії в композиції ароматів, посилюючи сукупність запахів, надаючи їм теплоту, майже плотську насиченість і чуттєвість. -Речовина з різким мускусним запахом, що виділяється спеціальними залозами хижих ссавців роду виверр-цибетової кішки. Синтетичні ароматичні речовини-це велика група органічних сполук, одержуваних хімічними методами з продуктів рослинного походження або синтезованих з різноманітного хімічної сировини.

Ці речовини окремими нотами вплітаються в тканину композиції запашних речовин, починають звучати в руках досвідченого парфумера, надаючи запахів незрівнянну красу і посилюючи стійкість парфумів.

Склад духів

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий