Скільки варити мову?

Скільки варити мову?
Щоб мова була дуже смачним, його потрібно правильно зварити. Читаємо, як це зробити. Мова вимийте, видаліть зайвий жир. Розріжте його на дві частини і покладіть в глибоку каструлю.

Залийте мову водою. Поставте каструлю з мовою на середній вогонь газової плити. НЕ соліть!

Доведіть до кипіння і зніміть піну. Щоб вируюча вода не залила вам всю плиту зробіть вогник газу мінімальним.

він стане жорстким і буде схожий на м’ясо! Тепер можна і посолити не більше 2 чайних ложок, а потім спробуйте на смак бульйон. Якщо на ваш смак солі замало досоліть.

На мій смак 2 чайних ложки солі це необхідний рівень солі (на 3-х літрову каструлю). Настав етап додавання сухих спецій. Я зазвичай додаю 1 чайну ложку петрушки, пару лаврових листочків і 1 чайну ложку сухого кропу.

Додавання спецій додасть бульйону і мови неповторний аромат і пікантний смак. Продовжуємо варити мову ще 1, 5 години. Потім в бульйон додаємо 1 очищену моркву і 1 ріпчасту цибулину. Їх можна не різати на часточки, додаємо цілком. 1:00 мова повинна проваритися після закладки овочів.

Його готовність перевіряємо таким чином: візьмемо вилку або інший гострий предмет і потикати їм мову, якщо він легко проколюється мову можна вживати в їжу, якщо ж при проколювання мову жестковат і пружний, поварите ще хвилин 20-30. Точний час варіння мови не скаже жоден кухар: все залежить від ваги мови і віку корови. Коли мова готова, обов’язково вийняти його в миску і відразу залити холодною водою, тоді верхній шар мови (плівка) буде легко зніматися. Не залишайте мову в бульйоні! Потім мова нарізати на часточки і можна подавати до столу, наприклад, з гарніром з картоплі, або зробити з нього заливне.

Приємного апетиту!.

Скільки варити мову?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий