Скільки варити легке?

Скільки варити легке?
Легке вважається не особливо цінним субпродуктом, хоча і містить велику кількість еластину і колагену. Незважаючи на те, що в цьому продукті не так багато повноцінних білків, вмілі кулінари, які прекрасно знають, як правильно варити легке, можуть зробити з нього дивно смачні страви.

З яловичого або свинячого легкого можна зробити смачний салат або ароматний і апетитний суп. Отже, давайте поставимо всі крапки над е і остаточно розберемося, як правильно варити легке, щоб частіше балувати своїх рідних і близьких новими смачними і ароматними стравами. Перед тим, як почати готувати легке його необхідно очистити від залишків трахеї та інших дихальних шляхів, а потім ретельно промити. Коли продукт грунтовно підготовлений, його поміщають в каструлю, укладають зверху вантаж, таким чином, щоб легке не виплило на поверхню.

Страви з легких вважаються одними з національних в Німеччині: штрудель з легких, легкі по-віденськи, легкі, вимочені в оцті. Найчастіше ці страви готують з яловичих легенів, які важать близько трьохсот, а то й п’ятисот грам. У європейській кухні яловичі і свинячі легені практично не готують. Тривалість варіння легких залежить і від їх виду, і від розміру. Досить великі екземпляри краще проварити подовше, щоб не подати до столу недоварене блюдо.

Свиняче легке, вага якого не перевищує п’ятисот грам, слід варити від двох до двох з половиною годин, у той час як, яловиче легке такого ж розміру необхідно буде варити близько трьох годин. Найпопулярніша страва, яку готують з легкого гуляш. Для його приготування потрібно пара кілограмів легкого, 80 грамів рослинної олії, по 2 столові ложки борошна і томатної пасти, пара цибулин, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Легке ретельно промивається, відправляється в каструлю з киплячою водою.

Повинна бути дотримана пропорція 1 до 1, 5, тобто на одну частину легені півтори частини води. Легке відварюють протягом двох годин на повільному вогні, потім виймають, нарізають невеликими кубиками, солять, перчать і обсмажують на олії. В кінці приготування в сковорідку необхідно додати дрібно нарізану цибулю і борошно. Далі обсмажене легке перекладають у глиняний горщик, заливають 4 склянками бульйону, в якому воно і варилося, додають туди ж лавровий лист і томатну пасту. Накривши горщик кришкою, його ставлять в розігріту духовку нудитися хвилин на 20.

Потім горщик з усім вмістом виймають, загортають теплим рушником і настоюють протягом 15 хвилин під закритою кришкою. На гарнір до легкого подають тушковану цибулю або смажену картоплю.

Скільки варити легке?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий