Скільки варити курячу грудку?

Скільки варити курячу грудку?
На столах росіян курка є досить популярним інгредієнтом для різних страв або навіть вона може подаватися як окреме досить смачне і калорійне блюдо. Курку смажать, запікають, маринують, з неї варять супи й корисні бульйони, готують салати та бутерброди. Але особливо популярні курячі ніжки і куряча грудка саме з них найчастіше і готують різні страви.

З грудки досить часто вирізають філе і в такому вигляді м’ясо продають у магазинах, але можна купити грудку і в її первісному вигляді, до речі, коштує вона відносно недорого. Основною перевагою курячого м’яса перед іншими видами м’ясних продуктів є, те, що готується курка дуже швидко і просто.

Як і скільки варити курячу грудку, напевно, знає будь-яка господиня. Перш ніж приступати безпосередньо до готування м’ясо курки промивається, після чого з грудки знімається шкіра, в іншому випадку бульйон буде дуже жирним і калорійним і не таким корисним для організму людини. Куряча грудка поміщається в каструлю і заливається окропом, так що б вода повністю закривала м’ясо. Після цього безпосередньо в каструлю необхідно додати цибулю, моркву, сіль і спеції. Вариться курка на повільному і тихому вогні приблизно протягом 20-25хвилин.

Після цього до неї потрібно додати пару запашних лаврових листочків і повністю варити ще п’ять хвилин. А от після цього курячу грудку можна вимикати і дати настоятися бульйону як мінімум п’ятнадцять хвилин. За цей час куряча грудка відмінно провариться, а бульйон стане дуже смачним і ароматним.

Блюдо вийде зовсім не жирне, забезпечить організм енергією і не зашкодить шлунково-кишковому тракту.

Скільки варити курячу грудку?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий