Скільки варити картоплю?

Скільки варити картоплю?
Картопля чудовий в будь-якому вигляді, а у вареному перш за все. Він є найпопулярнішим продуктом на нашому столі після хліба. Як говорить народне прислів’я, хліб батюшка, картопля матушка.

Картопля універсальний продукт. Незважаючи на те, що в ньому міститься велика кількість крохмалю, він є справжньою домашньою аптечкою.

Картопля містить в собі велику кількість вітамінів, амінокислот і інших корисних речей. Незважаючи на те, що цей унікальний продукт вже дуже давно займає перші рядки в нашому раціоні, мало хто замислювався над тим, як приготувати картоплю правильно: так, щоб зберегти його корисні властивості. Як же правильно відварити картоплю? У кожної господині є свій рецепт приготування. Картоплю можна зварити двома способами: повністю очищений і в мундирі.

Для того щоб відварити очищену картоплю, потрібно попередньо вимиті бульби ретельно очистити від шкірки. Це можна зробити звичайним ножем або спеціальною картоплечисткою. При цьому потрібно намагатися зрізати шкірку якомога тонше, так як у картоплі під нею зосереджені всі корисні речовини і вітаміни. Очищені бульби потрібно відразу поміщати в холодну воду, так як картопля від зіткнення з повітрям темніє.

Це потрібно робити ненадовго, так як у воді картопля втрачає деяку кількість крохмалю і вітаміну С, і у нього грубіє м’якоть. Після того як ви очистили і ретельно вимили картопля, його поміщають в киплячу підсолену воду (так він швидше звариться) і варять на помірному вогні, так як при сильному полум’ї картопля зовні буде розварюватися, а зсередини ще залишатися сирим.

При варінні слід стежити, щоб води було не дуже багато, так як в ній розчиняється багато корисних речовин. Достатньо, щоб вода покривала бульби приблизно на 1 см. Картоплю слід варити в середньому 15-20 хв. Як стверджують дієтологи, це найоптимальніший час, щоб картопля встиг зваритися і не розгубив своїх поживних властивостей. Для того щоб приготувати картоплю в мундирі, тобто не очищаючи від шкірки, потрібно взяти бульби картоплі приблизно одного розміру, ретельно їх вимити і помістити в ємність для варіння (наприклад, каструля).

Потім залити холодною водою і поставити на вогонь, закривши кришкою. Якщо картопля посолити, то він нагадуватиме за смаком печений.

Доведіть воду до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального. Варити слід 20-30 хв. Є кілька порад з приводу варіння картоплі Щоб картопля зварилася швидше, у воду можна додати ложку масла; Щоб картопля в мундирі добре чистився, відразу після варіння помістіть його під холодну воду. Щоб стару картоплю при варінні не потемнів, додайте у воду ложечку лимонного соку або молока. При варінні картопля вийде білим, якщо в нього додати трохи оцту.

Скільки варити картоплю?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий