Що таке желатин?

Що таке желатин?
Багато людей знають, що таке желатин, але далеко не його використовують і вміють його правильно готувати
Все, що ви повинні знати про желатині
Користь, а не шкоду
Виглядає цей порошок або пластина досить дивно, але не потрібно його боятися — желатин завдає ніякої шкоди здоров’ю, навпаки, 10 грам желатину на добу відмінно зміцнюють нігті, волосся, суглоби і кістки, прискорюють зрощення останніх, а також покращують метаболізм, виводять негативні речовини з організму.

Мало хто знає що желатин по суті є колагеном (оскільки його виробляють з найбагатших колагеном частин — сполучних тканин), внаслідок чого підвищує пружність і еластичність шкіри, прибирає зморшки, прискорює ріст волосся, але для коллагенового ефекту його потрібно застосовувати зовнішньо (наприклад, в складі елементарних саморобних масок). Ні запаху ні смаку Високоякісний желатин не можна відчути або унюхать в готових виробах, а от від поганого страва може набути запах і присмак клею, тому перш за все завжди змішуйте готовий желатин з маленькою порцією того, що хочете желіровать і пробуйте на смак.

Якщо поганий все ж таки сталося — не поспішайте звинувачувати виробника, можливо ви просто довели желатин до кипіння або підгоряння, чого робити категорично не рекомендується. Желатин Густий! Забавно про це писати, але деякі забувають про його головне властивості, коли мова заходить про те, що ж вони збираються загустити.

Можна додати в нього воду, жирну або нежирну сметану, неважливо — все перетвориться на желе.
З кожного правила є винятки У даному випадку — з попереднього. Деякі продукти марно «густого» в будь-якій кількості желатину — все одно нічого не вийде, до них відносяться: ківі, ананаси, інжир, папайя, корінь імбиру. Все тому що всі ці речі містять речовину (бромелайн), що змушує желатин втрачати своє уплотняющее властивість. Поморозити, так не заморозити
Желатин швидше застигає в холодильнику, в морозилці — ще швидше, але якщо він там не тільки охолодиться, а й замерзне, то при кімнатній температурі просто попливе.

Чи не нагрівати! Желатин — температурно оборотне речовина, у зв’язку з цим жельовані вироби легко «переплавляються» і желирующее знову, тому їх ні в якому разі не можна допікати, поливати чимось гарячим і зберігати поза холодильника.
Якщо ви готуєте кілька різних верств желатину, то укладайте новий тільки після того, як він охолоне (але не почне ущільнюватися, інакше рівного шару не вийде). Правильні пропорції Щоб отримати м’яке желе, беріть 20 грам желатину (нерозведеного) на 1 літр рідини, для твердого — 60 грам на літр (30 на 500мл, 15 на 250 мл).

При розведенні враховуйте також воду, в якій желатин набухає. Температура змінює смак Врахуйте, що смак різних продуктів в гарячому і холодному вигляді розрізняється і не готуйте те, що буде неприємно є прямо з холодильника.

Маска від зморшок Змішайте 1 ст. л. рідкого меду або води і 1 ч.
л. желатину, дайте постояти, додайте 1 ч. л. бананового пюре. Нанесіть на шкіру обличчя. Через 20 хвилин змийте водою і нанесіть крем.

Можливо вам також сподобається.

Що таке желатин?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий