Що приготувати з серця?

Що приготувати з серця?
Яловиче серце належить до так званих субпродуктам 1 категорії (приставка суб в даному випадку означає неосновної). Серце містить щільну м’язову тканину, і його харчова цінність приблизно відповідає харчової цінності м’яса I сорту за загальним змістом і біологічної цінності білків.

Страви з яловичого серця корисні та дієтичні.

Вони володіють відмінними смаковими якостями. Однак смак залежить від віку тварини: серце молодих тварин набагато смачніше, ніж старих. Ще одна важлива гідність страв з серця це відносна економія сімейного бюджету: яловиче серце зараз майже в 2 рази дешевше м’яса яловичини. Для приготування страв серце піддають гасіння або варенням.

Перед гасінням серце можна обсмажити, але це вже буде не зовсім дієтичне блюдо смажена їжа не рекомендується людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Тушковане серце вживають в якості другої страви.

Варене серце використовують для приготування різних салатів, паштетів, начинки для млинців та ін Продукти — чорний перець горошком 3 шт. ;
— Лавровий лист 1 шт. ;
— Томатна паста 1 ст. ложка;
— Сметана 3 ст.

ложки;
— Сіль 1 чайна ложка. Рецепт приготування яловичого серця Серце промити холодною водою, видалити жирову тканину і великі кровоносні судини. Нарізати поперек м’язових волокон шматочками будь-якої форми товщиною 1-1, 5 см.

Потім покласти в каструлю з товстим дном (казан, утятница та ін), на дно каструлі налити трохи кип’яченої води.
Багато води лити не треба, так як в своєму складі серце містить значну кількість води (близько 80%), яка виділяється при гасінні (кажуть серце зневоднюється). Відразу ж покласти в каструлю всі зазначені вище інгредієнти, вміст довести до кипіння, зменшити вогонь до самого слабкого і гасити 2 2, 5 години, періодично перемішуючи. Якщо з якоїсь причини рідина випреет раніше 2-х годин, треба ще додати гарячої води.

Як гарнір до тушкованого серцю за смаком дуже добре підходить гречка. см. на сайті Кулінарні рецепти. Серце яловиче — користь У серці міститься значна кількість мінералів (калій, натрій, магній, кальцій, залізо, фосфор, цинк), корисних кислот, вітамінів і легко засвоюваних білків. Особливо в серці багато вітамінів групи В в шість разів більше, ніж у самому коров’ячому м’ясі. Воно насичене біотином (водорозчинний вітамін групи В), який сприятливо впливає на шкіру, зміцнює волосся і нігті.

Показано серце при недокрів’ї, при ослабленні організму після різних хвороб, травм, опіків. Однак в яловичому серце присутня достатня кількість холестерину (150мг на 100г), тому вживати страви з субпродуктів слід не частіше 1-2 разів на тиждень.

Що приготувати з серця?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий