Що приготувати з молока?

Що приготувати з молока?
Історія одного кулінарного ляпу, який перетворився у дуже смачне нове блюдо! Скисло молоко?

У холодильнику лежить залишок старої сметани? Дівчата, не викидайте! Зараз ми розберемося, що можна приготувати, та таке, що пальчики оближеш.

Хочу Вам сказати: навіть якщо якесь блюдо не вдалося, Ви завжди можете пофантазувати і перетворити його на щось зовсім нове, і дуже смачне! Продукти будуть врятовані, домочадці здивовані новим смаком, а Ви по праву будете пишатися собою, як чудової хазяєчкою. Доведено на прикладі оладок з сиром, які вийшли ну дуже смачними, тому поспішаю поділитися рецептом! Перед Новим Роком я приготувала сметанний десерт з чорносливом, і щось він не пішов. З тих пір, як я пробувала цей десерт в херсонському кафе Лакомка, коли мені було 4 чи 5 років, люблю чорнослив в сметані і іноді його готую.

Ну а цього разу чорнослив полежав і став злегка кислуватим, як заграв фрукт, його б на брагу якусь, а не в десерт Одну креманку ми абияк з’їли, а другу нудьгувала в холодильнику. Шкода мені стало десерту. Долила я туди полчашечкі недопитої ряжанки, трохи кислого молока (тільки дивіться, щоб воно було не гірким, тоді тільки вилити!). Потім, як у базовому рецепті, додала три яйця, ложки 3-4 цукру, чайну ложку соди + оцет, борошна досипала. Тісто вийшло супер! З бульбашками!

Те що треба для пишних оладків! Ще у мене був дитячий сирний сирок. Шикарний сирок, з родзинками і шоколадом. І треба ж було, щоб це поєднання не сподобалося вередник! Ну, не хочеш так, ми його сховаємо!

У оладках:)
До речі, в оладки можна класти будь сирок, сирок, якщо трохи залишилося і треба щось з ним придумати, можна робити начинку з повидла або варення.
Такі оладки з сюрпризом дуже подобаються дітям! Тільки будьте уважні, визначаючи придатність продуктів: стара сметана і зіпсувати дві великі різниці, як кажуть в сонячному місті Одесі.

Якщо перша це та, що кілька днів постояла в холодильнику і просто в борщ вже не покладеш, а в тісто запросто, то другий, яка погано пахне і лежить з позаминулого року, викиньте не роздумуючи! Особливо, якщо готуєте для дітей.

Отже, викладаємо на сковорідку з гарячим рослинним маслом столовою ложкою тісто трохи менше, ніж нудно для оладки. Потім чайною ложкою накладаємо начинку в даному випадку сир. Поливаємо зверху другою частиною тіста, дуже товстими не робитимете ви, щоб присмажився.

Готуємо спочатку на великому вогні, щоб нижня скориночка схопилася, потім зменшуємо і чекаємо, поки низ підрум’яниться, а середина прожарітся.
Перевертаємо і чекаємо, поки зарум’яняться з другої сторони.

Начинка не повинна бути рідкою, інакше оладки можуть здатися сируватими всередині. Мої з густим сирком пропеклися відмінно!

Вийшли сирні оладки з сюрпризом просто шалений смачні! Смачніше, ніж звичайні і навіть оладки з вишнею! Ось так з торішнього десерту і недоїденого сирка вийшло нове, оригінальне і смачне блюдо.
А у Вас траплялися такі історії?

Буде дуже цікаво прочитати в коментарях впевнена, Ваш досвід стане в нагоді і мені, і іншим читачам!.

Що приготувати з молока?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий