Що приготувати на пікнік?

Що приготувати на пікнік?
Основна страва для пікніка, звичайно, ароматний соковитий шашлик. Але шашликом одним на природі не обійтися, особливо якщо велика компанія. Що приготувати, збираючись на природу?

Пропоную рецепти закусок для пікніка.

Дивуйте друзів і відпочивайте позитивно
Цікаво, що перше визначення пікніка, яке в середині 18 століття занесла в свої скрижалі Французька академія, ніякого смаженого м’яса на цій трапезі не припускало.

Пікнік це модна форма світського проведення часу, коли всі присутні поставляють до загального застілля свою частину провіанту, який вживається в сирому вигляді на лоні природи. Класичний англійський пікнік також передбачає нічого гарячого.

До речі, англійці не дарма здобули славу найбільших консерваторів у світі. Якщо у сучасних французів основний пікнікові їжею тепер уже стали гаряче м’ясо і риба-барбекю, а також овочі, сир, хліб, червоне вино, то англійці раніше готують для пікніка виключно холодні закуски. Єдине послаблення, яке зробили англійці в пікнікових правилах, тепер можна брати з собою термоси: з льодом, гарячим супом і чаєм. Ну а в Росії свої поняття про те, що є на лоні природи. Основна страва, звичайно, ароматний соковитий шашлик, до нього, в обов’язковому порядку, міцні напої за смаком: червоне сухе вино, горілка, коньяк.

А поки готуються шашлики, неодмінно закуски французькі канапе і начинені салатами еклери, англійські сендвічі, корейські салатики, японські суші і роли, грецькі оливки і фета, болгарська бринза, рулети з найтоншого вірменського лаваша і закусочні торти з російського хліба, пиріжки і печена картопелька. Але і це ще не все. Читайте і готуйте нові чудові страви для пікніка
На 100гр. білого винограду: 100гр. чорного винограду, 150гр. сиру дор-блю або рокфор, 1ст. ложка кунжутного насіння.

1. Виноградини розріжте навпіл, видаліть кісточки.
Сир поріжте кубиками, обваляйте в кунжуті. 2. На кожну шпажку нанизайте половинку чорного винограду, кубик сиру і половинку білого винограду.

На 4 скибочки житнього хліба: 50-80гр. тертого сиру (твердого або бринзи), 2 варені яйця, 1 пучок зеленої цибулі, зелень кропу, 2ст.
ложки майонезу, чорний мелений перець. 1. Яйця, зелений лук і кріп дрібно рубаємо, змішуємо з тертим сиром. Перчимо до смаку, заправляємо майонезом. 2. Отриману масу намазуємо на скибочки хліба і викладаємо їх на блюдо.

На 200гр. слабосоленого філе лосося: 100гр. сиру, 5 маслин без кісточок, 5 пір’їнок зеленої цибулі, зелень кропу, 1/2ч. ложка каррі, 1ч. ложка соку лимона, скибочки білого хліба, перець.
Для прикраси: кружечки свіжого огірка. 1. Маслини, зелений лук і кріп дрібно наріжте, змішайте з сиром, каррі і соком лимона.

2. Скибочки хліба підсушіть в тостері і намажте приготованою сумішшю.
3. Філе лосося наріжте скибочками, викладіть на бутерброди, посипте перцем, прикрасьте кружечками свіжого огірка.

На 1 батон: 1 банка шпротів, 1 ківі, вершкове масло, зелень петрушки. 1. Батон нарізаємо скибочками, намазуємо маслом.

2. На кожну скибочку кладемо по 1 шпроти і кружечку ківі, прикрашаємо гілочками петрушки.

Що приготувати на пікнік?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий