Що не можна при виразці?

Що не можна при виразці?
: У стадії загострення,
і незалежно від характеру секреторних порушень; в перші дні лікування (але не довше 14 днів). : Зниження рефлекторної збудливості шлунку, зменшення інтероцептивних подразнень, що виходять з ураженого органу, відновлення слизистої оболонки шляхом максимального щадіння функції шлунка. : Виключення речовин, що є сильними збудниками секреції, а також механічних, хімічних та термічних подразників. Їжу готують тільки в рідкому і кашкоподібного вигляді; калорійність знижують переважно за рахунок вуглеводів. Кількість прийнятої за один раз їжі обмежують, частота прийому не менше 6 разів.

: Білків 80 г, жирів 80-90 г, вуглеводів 200 г, кухонної солі 16 г, калорійність 1800-1900 ккал; ретинолу 2 мг, тіаміну 4 мг, рибофлавіну 4 мг, нікотинової кислоти 30 мг, аскорбінової кислоти 100 мг; кальцію 0 , 8 г, фосфору 1, 6 г, магнію 0, 5 г, заліза 0, 015 м. Температура гарячих страв не вище 50-55 С, холодних не нижче 15-20 С. — супи слизові з манної, вівсяної, рисової, перлової круп з додаванням яєчно-молочної суміші, вершків, вершкового масла;
— Страви з м’яса і птиці у вигляді пюре або парового суфле (очищене від сухожиль, фасцій і шкіри м’ясо 2-3 рази пропускають через м’ясорубку);
— Молочні продукти молоко, вершки, парове суфле з свіжоприготованого протертого сиру; виключаються кисломолочні напої, сир, сметана, звичайний сир;
— Страви з круп у вигляді рідкої каші на молоці, каші з круп’яної (гречаної, вівсяної) борошна з додаванням молока або вершків;
— Солодкі страви киселі і желе з солодких ягід і фруктів, цукор, мед;
— Жири свіже вершкове і рослинне масло, яке додається в блюда;
— Напої: неміцний чай з молоком або вершками, соки зі свіжих ягід, фруктів, розведені водою.

Що не можна при виразці?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий