Корисні властивості перцю

Корисні властивості перцю
Кожному відомо зі шкільної лави яке сильне вплив надає на людей колір і запах приготованого на обід страви, і як в залежності від цього змінюється настрій і самопочуття людини. Болгарський перець — зелений і червоний — з його неповторним вишуканим смаком і терпким ароматом офарбить ваші сірі будні в яскраві соковиті кольори. Але це далеко не все!

Не кожен овоч може похвалитися таким величезним набором рідкісних вітамінів і мікроелементів. До того ж, — це джерело енергії і цінних поживних речовин. Чим же, все-таки, корисний болгарський перець, зелений і червоний, з точки зору народної медицини?

По-перше, знижує артеріальний тиск у людей, у яких воно підвищено, значно покращує роботу шлунково-кишкового тракту, розріджує кров, і тим самим перешкоджає утворенню тромбів. По-друге, високий вміст в ньому вітамінів А і C сприяє поліпшенню зору, приводить в норму стан шкірного покриву, активізує ріст волосся, зміцнює слабкі нігті і підвищує опірність організму різним захворюванням. І, по-третє, наявність в болгарському перці вітамінів групи В запобігає впливу стресів, діє заспокійливо на нервову систему, виключає безсоння, покращує пам’ять, а високий вміст в ньому мікроелементів заліза, кальцію, магнію, цинку і йоду робить його незамінним при залізодефіцитній анемії і при хронічній втомі організму. Вітамін Р, що також входить до складу болгарського перцю, діючи спільно з вітаміном С, прекрасно зміцнює стінки кровоносних судин. За вмістом вітаміну С болгарський перець (особливо червоний) у багато разів перевершує лимон і навіть чорну смородину!

Причому найбільше аскорбінової кислоти (вітамін С) міститься біля плодоніжки, тобто в тій частині плоду, яку зазвичай зрізають під час чищення. А ось цього робити не слід. Плодоніжку потрібно зрізати, але самий початок плодоніжки, приблизно на рівні 1 см від плоду обов’язково потрібно використовувати. Не викидайте найцінніше!

Унікальні корисні властивості болгарського перцю чудово зберігаються навіть після термічної обробки. Це дозволяє використовувати його в кулінарії при приготуванні різних вишуканих страв: солоних, маринованих, консервованих, смажених, тушкованих, фаршированих овочами або м’ясом.

Знаючі господині не забудуть використовувати перець також і для приготування запашних соусів, але найбільшу користь, звичайно ж, приносить вживання перцю саме в свіжому вигляді, в якості салатів, закусок, і т. д. Корисні властивості болгарського перцю не залишили без уваги і провідні лікарі -косметологи. Солодкий перець дозволить представницям прекрасної статі до глибокої старості залишатися молодими, здоровими і красивими. Правильно підібравши компоненти і накладаючи маску 1-2 рази на тиждень, можна досягти приголомшливих результатів. Але не зупиняйтеся на досягнутому, періодично підживлюйте і зволожуйте шкіру обличчя і рук, і тоді ви із задоволенням зможете підходити до дзеркала, а болгарський перець — зелений і червоний — стане вашим другом і помічником. * Маска омолоджуюча.

Протертий на м’ясорубці солодкий перець змішується зі збитим яйцем і 1 чайною ложкою сметани і на 15 хвилин наноситься на обличчя. Після чого змивається теплою, потім холодною водою. Ніколи не витирайтеся рушником насухо, залиште шкіру злегка вологою. * Маска для старіючої шкіри. Подрібнений солодкий червоний перець змішати з 1 столовою ложкою меду.

Після чого накласти на обличчя, а через 15-20 хвилин також змити спочатку теплою, потім холодною водою. * Для оздоровлення сухою і блідою шкіри. У киселеподібну масу з солодкого перцю додати по 1 чайній ложці сметани і морквяного соку.

Наклавши на обличчя, змити водою через 20 хвилин.

Корисні властивості перцю

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий