Який хліб корисніше?

Який хліб корисніше?
Який хліб корисний для здоров’я?

Свіжий хліб — один з головних продуктів у раціоні будь-якої людини. Хліб дуже корисний для здоров’я, так як пшеничні зерна містять вітаміни А, E, F, вітаміни групи В, натрій, хлор, цинк, селен, мідь, кобальт, магній, кремній, калій, марганець, йод. Тому не варто відмовляти собі в задоволення поласувати шматочком ароматного хліба. Найбільш корисним для здорового харчування вважається збагачення хліба харчовими волокнами, що містяться в пшеничних висівках і в борошні простого помелу.

Харчові волокна є природними абсорбентами, які виводять з організму непотрібні речовини і сприяють поліпшенню перистальтики кишечника, запобігають запори і нормалізують артеріальний тиск. Найбільш відомі сорти хліба, збагачені харчовими волокнами, Барвихинский, Зерновий, Докторський, Батон з висівками та ін

Такий хліб рекомендується при серцево-судинних захворюваннях, ожирінні, для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту. Якщо ви не любите хліб з висівками, то вибирайте сорту в яких містяться зерна гречки, проса, вівса, насіння соняшнику та льону, а також всілякі добавки цибулю, паприка, гарбуз, моркву і т. д. У такому хлібі, крім крохмалю і калорій , присутні клітковина, білки, вітаміни, залізо. У його складі відсутні консерванти, розпушувачі, харчові добавки, рафіновані складові.

Який хліб корисніше?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий