Яка потрібна дієта при гепатиті С?

Яка потрібна дієта при гепатиті С?
:, Холангіт, загострення і холециститу. : Забезпечення повноцінного харчування в умовах різко виражених запальних змін у печінці та жовчних, шляхах, максимальне щадіння уражених органів, нормалізація функціонального стану печінки та інших органів травлення. : Дієта з нормальним вмістом білків і вуглеводів, з деяким обмеженням жиру, кухонної солі, механічно і хімічно щадна. : Білків 80-100 г, жирів 70-80 г, вуглеводів 350-400 г; калорійність 2350 — 2700 ккал; ретинолу 0, 4 мг, каротину 11, 6 мг, тіаміну 1, 3 мг, рибофлавіну 2 мг, нікотинової кислоти 16 мг, аскорбінової кислоти 100 мг; натрію 3 г, калію 3, 4 г, кальцію 0, 8 г, магнію 0, 4 г, фосфору 1, 4 г, заліза 0, 040 р. — хліб пшеничний з борошна вищого і IPсорта підсушений , вчорашньої випічки; — супи вегетаріанські з протертими овочами, супи-пюре, креми, молочні супи навпіл з водою; виключаються м’ясні, рибні та грибні бульйони; — м’ясо, птиця нежирні сорти яловичини, курка, індичка, кролик у відварному, паровому вигляді, вироби з котлетної маси (суфле, кнелі, пюре); — крупи каші на молоці навпіл з водою з манної крупи, рису протерті, з гречаної крупи, гречаного борошна; — овочі у відварному вигляді, протерті; — фрукти, ягоди стиглі, м’які, солодкі в сирому і протертому вигляді; — напої чай з лимоном, молоком, солодкі фруктові і ягідні соки. Не рекомендуються чорний хліб, жирні сорти м’яса і риби, внутрішні органи тварин, сирі овочі і фрукти, м’ясні, рибні та грибні бульйони, часник, цибулю і прянощі.

Софія Нежданова.

Яка потрібна дієта при гепатиті С?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий