Як зробити фруктовий лід?

Як зробити фруктовий лід?
Домашнє морозиво дарує незвичайне насолоду в сучасному магазині таке не купиш!

Маючи холодильник і приклавши мінімум зусиль, ми зможемо насолодитися його неповторним ніжним смаком. Різноманітність видів морозива вражає уяву. Зустрічаються різні комбінації від традиційного вершкового морозива до морозива з пелюстками троянд або з чорного хліба і навіть з ікрою.

Нам досить освоїти базовий рецепт, щоб потім збагачувати його будь-якими смаковими добавками, даючи волю своїй кулінарній фантазії. Звичайно, мороженица дуже корисний винахід. Постійно розмішуючи суміш у процесі заморожування, вона не дозволяє утворюватися великим кристалам льоду і робить морозиво м’яким і пишним.

Роботу морожениці можна замінити періодичними розмішування суміші в процесі заморожування. Для приготування з цього рецепти мороженица не потрібно достатньо буде раз на півгодини перемішувати застигає суміш міксером.

Цим ми будемо перешкоджати утворенню крижаних кристалів. Вершкове морозиво (пломбір) це, по суті, заморожений при постійному або періодичному помішуванні англійська (тобто заварний на яйцях) крем. Детально про приготування заварного крему на яйцях і способах його ароматизації см. на стор (рецепти 35 і 38-47). Ми будемо готувати суміш для морозива на несильному вогні, безперервно помішуючи. Таким чином, суміш загусне, але не згорнеться.

Варимо тільки до загустіння! Якщо перегреем і доведемо до кипіння, суміш відсічеться!

У багатьох рецептах зустрічається рекомендація варити крем на водяній бані можна і так, але він буде варитися дуже довго. До того ж, наявність великої кількості цукру в нашій суміші не дасть жовтків аж надто легко згорнутися.

Тому сміливо ставте крем на відкритий вогонь і не покидайте його ні на хвилину. Помішування і спостереження повинні бути постійними! 170 г дрібного цукрового піску або, що краще, фруктози від 1 ч. ложки (для дітей) до 12 ст. ложок (для дорослих) хорошого коньяку або рому (без них наше морозиво не буде настільки чудово за смаком; як кажуть фахівці-виробники морозива, без коньяку хороше морозиво не приготувати 1. У каструлю з товстими стінками наливаємо вершки. Гострим ножем розрізаємо ванільний стручок уздовж навпіл і виймаємо насіння.

Додаємо їх у вершки. (Що залишився стручок можна покласти в щільно закриту банку з цукром, і через тиждень у вас буде натуральний ванільний цукор.) 2. Підігріваємо вершки майже до кипіння (до 80 гр. С), але не даючи їм закипіти! 3. Збиваємо жовтки з цукром, поки маса не стане дуже світлою і щільною. Навіть при роботі міксером це займе близько 6-8 хвилин.

Коли суміш, стікаючи, залишає довгий слід на поверхні, збивання можна припинити. 4. Беремо річний віночок. Повільно вливаємо гарячі вершки в суміш жовтків з цукром, постійно, але спокійно працюючи віночком. Якщо збивати занадто сильно, на поверхні утворюється густа піна.

5. Переливаємо суміш назад в каструлю. На повільному вогні, постійно помішуючи, доведіть крем до загустіння (це відбудеться при температурі суміші 75-85 гр.

С). Стежимо, щоб суміш не закипіла, інакше жовтки згорнуться і суміш відсічеться! Краще недогреть і зайвий раз зняти каструлю з вогню, ніж перегріти! Ретельно перемішуємо суміш дерев’яною лопаткою або ложкою з нержавіючої сталі. Ложка повинна постійно проходити через середину каструлі саме гаряче місце, і по кутах периметра, щоб не утворилися згустки.

Якщо підозрюємо, що суміш перегрівається, знімаємо каструлю на півхвилини з вогню і продовжуємо безперервно заважати. Так доводимо суміш до однорідного загустіння. 6. Як тільки крем загус і почав залишатися на ложці, він досяг потрібної консистенції. Знімаємо каструлю з вогню і помішувати ще деякий час, щоб суміш злегка охолола. Наприкінці розмішування додаємо хороший коньяк або ром.

Весь цей процес займає хвилин 5-7. В описі він складніше, ніж у виконанні (гріємо на середньому вогні і активно помішувати до загустіння, ловимо момент і відразу знімаємо з вогню, помішуючи ще секунд 30-40). 7. Переливаємо загусла суміш (тобто готовий крем заварний на яйцях) у пластиковий контейнер, даємо охолонути і уберают в морозилку на 6-8 годин.

Періодично дістаємо і активно коротко (щоб не нагрівати) перемішуємо міксером або ложкою, поки не вийде гладке ніжне морозиво. У загальній складності перемішуємо раз 5 (можна і побільше). За 30 хвилин до подачі морозиво переставляємо з морозильника в холодильну камеру. За цей час воно злегка розм’якшиться, і його смак значно покращиться.

Як зробити фруктовий лід?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий