Як зробити цукати?

Як зробити цукати?
Якщо Ви вирішили самостійно приготувати, Вам потрібно правильно вибрати фрукти. Кращі цукати виходять з ананаса, вишень, абрикосів, кавунової кірки і шкірки цитрусових фруктів (апельсина, лимона і грейпфрута).

На основі цукатів можна робити печиво, шоколадні цукерки, прикрашати ними, або пиріг. Сьогодні ми з Вами поговоримо про те, як приготувати цукати з апельсинових кірок (найпоширеніший рецепт приготування цукатів), цукати з ананаса, та й взагалі, як зробити цукати.

Цукати рецепт. Свіжі фрукти, шкірка цитрусових або кавуна; Мед; Цукор; Вода. Як приготувати цукати в домашніх умовах.

1. Підготуйте фрукти. М’якоть ананаса, абрикоси без кісточок і шкірки кавуна поріжте на маленькі шматочки. Вишні розріжте навпіл і очистіть від кісточок. Шкірку лимона, апельсина або грейпфрута очистіть від білого волокнистого внутрішнього шару і поріжте на смужки або невеликі шматочки.

2. У товстостінній каструлі змішайте склянку цукру, склянку меду і 0, 5-1 склянку води. 3. Доведіть до кипіння суміш на середньому вогні, потім варіть, помішуючи безперервно, поки суміш не нагріється до 110-115 С. Для вимірювання температури вам знадобиться кулінарний термометр. 4. Опустіть в рідину невелику кількість фруктів. 5. На слабкому вогні варите фрукти або шкірку 20-30 хвилин, до тих пір, коли продукти стануть прозорими. 6. Вийміть фрукти шумівкою і перекладіть на сито, щоб з них стекла зайва рідина.

7. Остигнули і підсохлі зацукровані фрукти зберігайте в посуді, недоступною для проникнення повітря. Примітки: — Щоб шкірка цитрусових не була такою гіркою, її можна бланшувати на кілька хвилин занурити в киплячу воду.

— Якщо хочете, можете висушити цукати. Для цього розкладіть їх тонким шаром на підносі або деку і сушіть годин 12-18 при температурі 50 С, поки вони вже не будуть липкими зовні і вологими всередині. — Для сушіння на сонці винесіть піднос з зацукрованими фруктами на спекотне сонце на 1-2 дні, час від часу перемішуючи їх. Фрукти готові, якщо вони більше не липнуть одне до одного. На ніч заносите піднос в приміщення. — Зацукровані фрукти слід зберігати в повітронепроникної ємності.

Як зробити цукати?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий