Як зробити чачу?

Як зробити чачу?
Чача це спиртний напій, який був проведений на Кавказі з винограду. Вона є міцним алкоголем і представником бренді.

Нерідко процентний вміст спирту в чачі доходить до 60-70%. Те, як зробити чачу, дуже добре знають в Грузії. В основному напій виробляють з винограду, сорт якого називається Ркацителі. Для створення чачі професіонали використовують недозрілі ягоди разом з їх гребенем, який сприяє зниженню високої кислотності. Завдяки цьому фортеця алкогольного напою відчувається не так гостро.

Досить часто чачу виробляють з виноградного макухи, тобто з віджатого винограду, який сприяв створенню винного матеріалу. У Грузії прийнято вважати, що люди, які знають, як зробити чачу, і хто докладає її в невеликій кількості щодня, є довгожителями і володіють відмінним здоров’ям. Однак не можна не звернути увагу на те, що вживання даного алкогольного напою не можна здійснювати без закушування, тому що він є дуже міцним. Якість приготовленої чачі перевіряють досить незвичайним і цікавим способом.

У чарку відливають невелика кількість даного напою і занурюють в неї палець, який після підпалюють. Якщо напій до кінця догорить і не обпече палець, то такий буде істинно якісним. У справжніх професіоналів є велика кількість унікальних тонкощів того, як зробити чачу, яка буде по-справжньому якісною. Існує досить багато варіантів того, як зробити чачу в домашніх умовах — Виноград (30кг). — Цукор (7кг).

Процес приготування даного алкогольного напою вимагає особливої уваги і серйозного ставлення. Недозрілий виноград є найкращим сировиною для чачі. Отже, для приготування даного напою в домашніх умовах потрібно весь виноград (бажано немитий) розчавити руками.

Після того, як переконаєтеся в тому, що все зроблено якісно, повільно і обережно додайте цукор. На один літр сусла необхідно приблизно 50 грам. Далі, масу, потрібно щільно накрити, а ємність, в якій вона знаходиться залишити в такому стані на п’ять днів для бродіння. Дуже важливим моментом є те, що майбутній напій необхідно щодня ретельно перемішувати. Ні в якому разі не можна забувати про це процесі.

Після того, як пройде п’ять днів всю масу, треба профільтрувати, важливо те, що це необхідно зробити кілька разів, щоб напій вийшов якісним і яскравим. Далі, потрібно знову додати цукор (близько 300 грам на 1 літр чачі).

Далі на пляшку обов’язково потрібно надіти кришку водяний затвор і помістити все це в повністю темне місце на 21 день. Як ці три тижні пройдуть чачу переливаємо в шестилітрову скороварку з трубкою. Так необхідно прогріти на вогні близько п’яти хвилин, після чого полум’я потрібно опустити до самого мінімуму.

Перша партія алкогольного напою буде готова через годину такого перебування на вогні. У чачі повинен бути аромат, схожий з приємним винним. Після здійснення процесу перегонки алкогольний напій розливають по пляшках, нерідко використовують гарні дубові бочки.

Доведено, що хороша витримка чачі в дубових бочках показує її перший ознака якості та благородства. Цей критерій ставить ваш напій на рівень іменитих і відомих марок. Саме цей спосіб того, як зробити чачу, є найбільш зручним і хорошим варіантом. У Грузії не рідко роблять даний напій і з інших фруктів або використовують його при приготуванні коктейлів.

Наприклад, якщо ви віддаєте перевагу алкоголь, міцність якого менше, то зверніть увагу на те, як зробити чачу з груші. — Персиковий лікер (20 мл). — Чача (70мл). — Лимонний сік. — Натуральний грушевий сік (50мл). Зробити даний напій досить просто.

Необхідно збити всі інгредієнти з льодом і коктейль готовий. Не дивлячись на легкість приготування, смак виходить дуже незвичайним і яскравим.

Фахівці, відповідаючи на питання, як зробити чачу в домашніх умовах, говорять про те, що слідувати потрібно стандартному рецептом, однак на самому останньому етапу (у процесі розливу по пляшках) необхідно в кожну додати по маленькій щіпці солі і тільки потім закрити її. Всі люди, які знають, як зробити чачу, дають виключно позитивні відгуки, звертаючи особливу увагу на те, що більшість фірмових алкогольних напоїв не зрівнятися з чачей, зробленої в домашніх умовах.

Цей напій є дивним, не забувайте про тонкощі того, як зробити чачу, і ви будете задоволені і захоплені вашим результатом. Даний напій є і корисним для здоров’я і просто дуже приємним.

Сайт розповідає вам, як зробити чачу в домашніх умовах і які нові напої можна створити з її використанням. Ольга Корольок для сайту.

Як зробити чачу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий