Як зберігати сало?

Як зберігати сало?
Одним з висококалорійних продуктів з великим вмістом жиру є сало, так улюблене багатьма чоловіками, яке зазвичай зберігається в холодильнику практично у будь-якої сім’ї.

Разом з тим, у багатьох даний продукт не може зберігатися довго через не знання як зберігати сало в холодильнику. Для того щоб воно зберігалося тривалий час, даний продукт слід до цього попередньо підготувати. 1. Отже, найбільш тривалий час зберігається перетопленого сало.

Так, слід промити сало водою, після чого його слід нарізати пластинками. Потім необхідно на дно каструлі, яку попередньо слід нагріти, покласти нарізані шматочки і почати розтоплювати на повільному вогні. Коли буде з’являтися жир, його слід знімати ложкою, після чого пропускати через марлеву тканину, зливаючи в заздалегідь підготовлену скляну або глиняну банку. Таке сало здатне зберігатися в холодильнику до трьох років, причому його можна використовувати навіть в лікувальних і косметичних цілях.

2. Непогано зберігається засолене сало. Для приготування 1 кілограма такого сала слід взяти 5 столових ложок солі, столову ложку меленого чорного перцю і велику головку часнику, яку слід порізати крупною соломкою. Потім сало краще нарізати невеликими пластинками, нашпигувати часником і обваляти в засолювальний суміші. Після цього сало укладається шарами, при цьому між шарами посипається спеція. Все це треба залишити на 5 днів для засолювання в холодне місце, а потім все сало обгортається харчовою плівкою і поміщається для зберігання в холодильник.

Приготоване таким чином сало може зберігатися в морозильній камері протягом усього року. 3. Їли мається копчене сало, то для його зберігання краще обернути його в паперову серветку і для зберігання помістити в морозильну камеру.

За таких умов копчене сало здатне зберігатися в холодильнику також близько одного року.

Як зберігати сало?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий