Як сушити гриби?

Як сушити гриби?
Як сушити гриби в домашніх умовах?

Дуже важливо правильно сушити гриби, спираючись на специфічні тонкощі технології приготування грибних заготовок про запас. Як би нам не хотілося, не все грибні види піддаються сушці, а лише деякі, інші тільки, або заморожування. Ідеальними грибами для сушіння є білі, за ними йдуть підосичники, підберезники та ін

Сама процедура сушіння тільки підсилює грибний аромат, тому супи та другі страви з них мають більш насиченим смаком і запахом порівняно зі свіжозрізаних урожаєм. Сушені гриби має прекрасне перевагу над смаженими або консервованими вони не викликають тяжкості в шлунку, легше перетравлюються, не викликають ботулізм.

При застосуванні даного способу заготівлі, тобто сушіння, гриби повністю зберігають свої цінні поживні властивості; до того ж, при правильному висушуванні вони стають більш компактними (з 10 кг свіжої сировини виходить 1 кг сушеного), що важливо в квартирних домашніх умовах. Домашні умови повною мірою підходять для приготування зимових грибних заготовок. Для подібних цілей використовуються не тільки спеціальні сушарки, в яких готуються фрукти і овочі (,), а й духовка, сонце. Напишу великими літерами, перед тим як сушать гриби в духовці, їх НЕ МИЮТЬ!

Це важливо, тому що через помиття вони втрачають свій первинний зовнішній вигляд, вбирають в себе багато вологи і згодом дуже довго готуються. білі, підберезники, опеньки, лисички і т. д. 1. Очищаємо кожен грибочок від землі, трави і листя ножем з нержавійки, щоб уникнути потемніння на зрізах. 2. Потім протираємо насухо кожну капелюшок і ніжку.

3. Далі ріжемо тонкими пластинками, приблизна товщина яких повинна складати 5 мм. 4. Застеляємо деко пергаментом і розкладаємо на ньому грибні скибочки одним шаром, так щоб вони не стикалися один з одним. 5. Після цього якщо є можливість, то виносимо їх на вулицю, для підв’ялювання, проте на ніч прибираємо, щоб не замочити росою або дощем. 6. Якщо немає свого будинку, не біда, поміщаємо деко в розігріту до 45 С духовку. 7. Після того, як грибні пластинки перестануть прилипати до паперу і почнуть підсихати, піднімаємо температуру в духовці до 70 С, однак дверцята щільно не закриваємо (аналогічно в’яленню помідор).

8. Сама правильна сушка грибів проводиться протягом двох днів у кілька етапів, з перервами і вийманням їх з духовки для охолодження і провітрювання. Такий спосіб приготування зберігає гарну забарвлення особливо білої грибний м’якоті, не викликає пригорання, оберігає від пересушування. Готовність сушених грибів перевіряється досить просто: вони повинні згинатися, але не кришиться і бути еластичними.

Зберігають висушені заготовки в чистих, сухих скляних банках під закритими кришками, в темному, прохолодному, провітрюваному приміщенні, подалі від сильнопахнущих продуктів.

Як сушити гриби?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий