Як шинкувати капусту?

Як шинкувати капусту?
10. 04.

2013 Квашена капуста улюблена закуска кожного російської людини. І всім відомо, що знаменитий смак квашеної капусти залежить від способу засолу і якості капусти. А от щоб капустка вийшла хрусткою, її треба правильно нашаткувати.

Почнемо з ножа. Він повинен бути довгим, добре заточеним і без будь-яких порушень покриття (ні в якому разі не беремо для шинкування капусти ніж з потемніння або іржею). Для одержання гарного результату, виберете ніж із зручною прогумованою ручкою, що не допускає ковзання в руці.

Шинкувати капусту процес трудомісткий і довгий. Тому для шинкування капусти також можна вибрати шатківницю інструмент для нарізування капусти і моркви. Або скористатися шінковочним пристроєм.

Коштує воно недорого, використовувати його просто, при зберіганні не займає багато місця. Переходимо безпосередньо до шинкування. Вибираємо невеликий качан, що не моєму його, але знімаємо верхні листки, видаляємо, за наявності, забруднення і потемніння. Розрізаємо качан уздовж кочерижки на 2 частини (якщо качан великий ділимо на 4 частини). Якщо різати не з боку качана, то листя будуть розпадатися.

Потім кожну частину необхідно розрізати впоперек жилок листя на часточки, щоб стружки вийшли по 6-8см. При поперечної різанні листа виділяється більше соку, ніж при поздовжньої. І, таким чином, при засолюванні не потрібно буде додатково підливати розсіл, квашення проходитиме краще і рівномірніше. Частки, в свою чергу, ріжемо на стружки (смужки). По ширині смужки повинні бути вузькими не більше 3 мм. , Але не менше 1 мм.

Це вплине на якість закваски капусти. Вузькі смужки заквасити занадто швидко, стануть кислими і в’ялими, а широкі НЕ Проквас гарненько. Якщо капуста подвядшие, нашаткувати її вже не вийде.

Краще зробити з такої капусти голубці. Якщо Ви все ж хочете її нашаткувати, притисніть часточки ближче до обробній дошці і наріжте капусту кубиками. Як ми встигли переконатися, шинкувати капусту потрібно правильно, красивими рівними смугами.

Від цього безпосередньо залежить смак квашеної капусти. Приступаючи до шинкування, приготуйте інструмент (добре заточений ніж, шатківницю або електричне шінковочное пристрій).

Виберете тільки найміцніші, свіжі качани. І тоді у Вас вийде ідеальна шинкована капуста, яка в подальшому стане дуже смачною традиційної квашеною капустою.

Ви також можете подивитися відео як нашаткувати капусту для заквашування,.

Як шинкувати капусту?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий