Як прикрасити страви?

Як прикрасити страви?
Як прикрасити страву?

Напевно найпопулярніше питання, на який я всім даю одна відповідь — Зелень. Звичайно існує маса прикрас з розділу карвінгу, але зелень для мене це основна прикраса страв. Всім відомо що зелень дуже корисна, вона багата різними вітамінами, мінералами і т. д. Природно рекомендується регулярне вживання зелених продуктів, а прикраса страв допоможе нам з цим завданням. Найбільший плюс такої прикраси в тому, що з цим впорається будь-яка людина не має навіть фантазії.

Прикрасити можна практично будь-яку страву, як м’ясо з гарніром, так і будь-який десерт або напій. Все що вам потрібно, це обов’язково свіжа зелень: кріп, петрушка, базилік або звичайний лист салату. Млява петрушка або інша зелень, не прикрасять ваше блюдо, а навпаки зроблять його менш привабливим. Сьогодні в основному у всіх домогосподарок прикрашання зеленню зводиться тільки до одного, нарізати дрібно і посипати страву. Це не самий оригінальний спосіб, але дуже простий.

Я ж завжди користуюся цільними гілочками петрушки або кропу. Тут навіть найпростіше блюдо стає чимось незвичайним. Але часто без рубаної зелені не обійтися.

Наприклад блідий суп пюре, слід посипати зверху рубаною зеленню, при цьому потрібно дотримуватися красиву форму нарізки. Лист салату необхідний не тільки в плані прикраси, але і як частина і навіть основа страви. Це мабуть самий універсальний зелений продукт, яким користуються кухарі в усьому світі. Достатньо тільки підкласти один листок салату під основний продукт і блюдо миттєво перетворюється. Так само цікавий контраст дає поєднання листа салату з петрушкою або кропом.

Можна робити невеликі букетики, які чудово прикрасять стіл. З зеленим кольором можна легко поєднувати практично будь-які кольори. Наприклад можна нарізати кружечками лимон, викласти з двох сторін листи салату і по середині три кружечка лимона.

Така прикраса наповнить тарілку з будь закускою. У плані страв з закусками, дійсно зелень значно допомагає, так як тарілки іноді здаються порожніми, а зелень або інші прикраси їх доповнюють. Ось ще один приклад кошиків з салатом, де кілька гілочок петрушки прекрасно доповнили блюдо. Ще моє улюблена прикраса з цієї категорії, не завжди зелене, що робить його ще більш чудовим компонентом.

Базилік це справжнє диво! Він відрізняється не тільки буряковим кольором, а й незрівнянним ароматом. Він прекрасно підійде для прикраси рибних нарізок або сирних. Так само не забуваємо про контраст і з’єднуємо з іншими рослинними продуктами. Яка повна і красива тарілка виходить.

Якщо взяти все до уваги, то це звичайна овочева нарізка, яка не видається вже такою простою. Погодьтеся??? Ось ще один приклад з невеликою кількістю зелені, по суті без якої блюдо виглядало б вже не так.

Найцікавіше, що існує зелень не тільки для перших або других страв. Як же на рахунок десертів і напоїв? Для прикраси таких страв у нас є м’ята.

Це теж універсальний помічник для прикраси. Будь фруктовий салат можна доповнити м’ятою! Або ось ще один варіант десерту, морозиво в вафельної корзинці. Що стосується напоїв, наведу наприклад, який не тільки готуватися за допомогою м’яти, а й чудово прикрашається. Так само згадався, де прикрасою може служити петрушка або селера.

Ось так можна за допомогою нашої звичної зелені прикрашати страви і робити їх просто шедевром. Спасибі за увагу! Готуйте, дивуйте і творіть чудеса!

Як прикрасити страви?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий