Як прикрасити бутерброди?

Як прикрасити бутерброди?
а) сир заздалегідь не нарізають, так як шматочки сохнуть, втрачають смак і аромат, б) перш ніж покласти сир в холодильник, його потрібно загорнути в спеціальну плівку фолію, або в поліетилен, або в фольгу в папері сир швидко висихає; в) в холодильнику сир зберігають у місці, найбільш віддаленому від морозилки. Якщо немає холодильника або він переповнений, сир можна зберігати в чистій ганчірочці (лляної або бязевих), змоченою солоною водою; г) твердий сир будинку можна зберігати не більше 10 днів, м’який 2-3 дні. На коробках з камамбером, вершковим сиром, на деяких обгортках сирів вказані дати вироблення і точні терміни зберігання, які треба дотримуватися.

Зберігати такі сири роздрукованими більше двох днів не можна. У плавлених сирів терміни зберігання різні в залежності від сорту, але їх потрібно ретельно закривати фольгою, так як зрізи таких сирів дуже швидко твердіють, омасліваются і жовтіють. а) компоти після розтину банки треба перелити в суху скляний посуд, в якій і зберігати, але недовго: їх потрібно використовувати якомога швидше протягом одного дня. Підійде також емальований або фарфоровий посуд; б) вийняті з розсолу продукти краще назад не класти, бо це може зіпсувати все соління; в) правило для варення, повидла і джемів: спочатку закінчимо одну банку, потім візьмемося за другу. Варення з банки беремо кожен раз абсолютно чистою і сухою ложкою, щоб воно не зіпсувалося.

Всі види ковбас, за винятком абсолютно свіжої, а також залишки ковбаси перед вживанням, особливо влітку, краще обсмажити на слабкому вогні в рослинному або вершковому маслі протягом 15 хв. Легко можна отруїтися і свіжою ковбасою, тому що спеції, додані до неї, відбивають запах м’яса, і по запаху не завжди можна визначити, чи якісна ковбаса.

Так що краще підстрахуватися. А ще краще не закуповувати ковбасу кілограмами, а взяти герметично упаковані нарізані кілька шматочків: так надійніше.

Молоко зберігається краще, якщо його прокип’ятити. Причому взимку перед кип’ятінням в нього потрібно додати трохи цукру (пів столової ложки на 1 літр молока), а влітку соди на кінчику ножа. Салат краще не зберігати, а готувати перед подачею на стіл. Ну а якщо так не вийшло, пам’ятайте: його можна зберігати в холодильнику не більше двох годин.

Зелень перебрані, але не промиту потрібно скласти в поліетиленовий пакет разом з двома неочищеними, але розрізаними на чотири частини цибулинами. Зелень буде свіжою два місяці, треба тільки кожні 4-5 днів викладати її з пакету, протирати мішечок насухо і замінювати цибулю на свіже теж неочищений і розрізаний на чотири частини. Якщо зелені не дуже багато, можна покласти тільки одну цибулину. Літні помідори можна зберегти до січня. Для цього восени потрібно відібрати зелені, здорові, міцні плоди.

Кожен помідор обернути папером (Не газетою!), Укласти в ящик або кошик, застелену соломою, і зберігати при температурі плюс 11-13С в темному місці. Редис НЕ зморщиться і збережеться кілька днів, якщо загорнути його в мокрий рушник або покласти в поліетиленовий мішечок і тримати в холодильнику.

Зшити з полотняною тканини мішечок, покласти туди лушпиння цибулі, потім часник і тримати мішечок в прохолодному місці (можна в самому низу холодильника). Пироги, кекси, рулети, які залишилися від свята, можна при бажанні зберегти, загорнувши в поліетилен і поклавши в морозилку. Після розморожування вони залишаються свіжими, смачними і м’якими (можна для більшого ефекту ще й розігріти в духовці в закритій каструлі). а) довго зберігаються свіжими, якщо тримати їх у великій банці з водою і міняти воду щодня, б) якщо звернути лимон в цигарковий або пергаментний папір і покласти в сухий чистий пісок, він збережеться протягом декількох місяців.

Як прикрасити бутерброди?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий