Горішки зі згущеним молоком. Рецепт

Горішки зі згущеним молоком.  Рецепт
цукор 0, 5 склянки; сода 0, 5 чайної ложки; сіль на кінчику ножа. 1. Тісто для печених горішків повинно бути жирним, тому для нього ми використовуємо цілу пачку масла. При бажанні масло можна замінити маргарином, але смак страви при цьому трохи зміниться.

Отже, кладемо пачку масла в каструлю і на маленькому вогні або на водяній бані топимо його. 2. Якщо масло вже розтануло, додаємо до нього півсклянки цукру і гарненько перемішуємо. Знімаємо каструлю з маслом з вогню. 3. Потім погашаємо половину чайної ложі соди однією ложкою оцту і теж додаємо до масла.

Суміш на кілька секунд покриється піною. 4. Після цього розбиваємо два яйця в окрему посудину і розмішуємо їх, не збиваючи. Додаємо яйця до нашого тесту.

5. Переливаємо суміш у велику миску: ми будемо додавати до неї борошно, тому в каструлі не вистачить місця для всього тесту. Поступово додаємо до масла і яйцям дві склянки борошна, ретельно перемішуючи.

Особливу увагу потрібно звернути на консистенцію тіста: воно повинно вийти досить густим, щоб з нього можна було ліпити кульки основу для горішків. Тому, якщо тісто вийшло дуже рідким, потрібно додати ще трохи борошна. 6. Тепер беремо форму для смаження горішків Горішниця.

Злегка розігріваємо її і змащуємо обидві її сторони вершковим маслом. При цьому стежимо, щоб масла не було занадто багато в такому випадку, воно буде випливати з Горішниця і підгорати. Потім формуємо з тіста невеликі кульки (діаметром не більше 1, 5 см) і розкладаємо їх в поглиблення в Горішниця.

Закриваємо Горішниця і ставимо на маленький вогонь. Через одну-дві хвилини половинки горішків будуть вже готові акуратно піднімаємо верхню частину Горішниця і дивимося, чи достатньо підрум’янилося тісто. Для того щоб вийняти горішки з Горішниця, досить просто перевернути її: тісто дуже жирне, тому приставати до форми не буде.

Далі таким же чином випікаємо горішки з решти тіста: його вистачить приблизно на сто половинок горішків. Печені горішки готові!

Залишилося тільки наповнити печені половинки будь-якою начинкою, з’єднати їх разом і подати на стіл до чаю. Важливо: змащувати Горішниця маслом потрібно тільки один раз на самому початку випікання.

У мене вийшло з тіста за рецептом 70 половинок, тобто 35 горішків))) не прилипали, все вийшло ідеально) єдине масло виливалося) а так просто вкусняяятіна) ще виявилося що це улюблене печення чоловіка) він мене зацілував, говорить давно домашні не їв ))).

Горішки зі згущеним молоком. Рецепт

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий