Чому вода зеленіє?

Чому вода зеленіє?
Вода, розфасована в ємності, надходить споживачеві чистою та безпечною в санітарному відношенні. Вона може місяцями залишатися чистою в бутлі, закупореній у виробничих умовах. Але бувають випадки, коли вода у відкритій бутлі раптом починає зеленіти, особливо при невеликому розборі води і бутель довго стоїть на кулері.

У чому справа? Що трапилася з водою?

Відповідь банально проста. Зараження води чужорідними мікробами. Яким чином це відбувається?

І що треба робити, щоб вода довгий час залишалася світлою? Людина оточений мікросвітом, що не видимим простим неозброєним оком.

Він присутній скрізь: на одязі, руках, у повітрі. Тому, на упаковці продуктів, наприклад, молочних, м’ясних, рибних, завжди пишуть термін зберігання після її розтину. Вода це теж упакований харчовий продукт і вона може псуватися при зіткненні з повітрям після розтину бутлі. Згадайте про приклади зі шкільних підручників про спостереження знаменитого мікробіолога Луї Пастера за розвитком мікроорганізмів у чистій дощовій воді. Як довго воді залишатися в бутлі чистої залежить від самого споживача.

Практика торгівлі фасованої водою показує, що основним джерелом забруднення води є самі споживачі. Достатньо один раз встановити бутель з водою брудними руками, щоб в кулер потрапили бактерії, а після цього вони поширюються і потрапляють у воду. Також можуть потрапляти бактерії у воду через помпу.

Необхідно стежити за чистотою помпи і кулера, як стежимо за чистотою кухонного начиння, приладдя та обладнання, що стикаються з продуктами. Обробка кулера та помпи один раз на три місяці дозволяє зберегти високу якість питної води.

Чому вода зеленіє?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий