Чим замінити хліб?

Чим замінити хліб?
Коли ви вирішуєте, що пора худнути або хоча б скинути пару кілограмів, ви, як правило, відразу відмовляєтеся від хліба.

Втім, це вірно Оскільки більшість хлібобулочних виробів: нарізні батони, хрусткі французькі багети, білі цеглинки, калачі, здоби і навіть чорний Дарницький всі вони зроблені з очищеної пшеничного борошна вищого гатунку (темні в поєднанні з житнього), в якій корисних речовин практично не залишається . Вуглеводи в цих сортах прості і швидко розщеплюються в глюкозу, яка не встигає витратитися і починає накопичуватися в жирових депо на талії, стегнах або попі.

Щоб не погладшати, потрібно вживати цільнозерновий хліб або з висівками, зроблений з корисних неочищених зерен (разом з оболонкою і зародком). Тільки такий хліб несе в собі мінерали, вітаміни і клітковину. Але, на жаль, такий хліб можна приготувати переважно вдома. У магазині дуже важко знайти корисний хліб у складі якого буде цільнозернове мука. Є й інший вихід Хлібці з нешліфованого рису.

Корисна альтернатива хлібу Якщо ваша першочергова мета скинути накопичилися кілограми, то незайвим буде заміна звичного нам хліба спеціальними дієтичними або рисовими хлібцями. Калорійність таких виробів, як правило, значно нижче, а корисні речовини, в тому числі клітковина, навпаки, в надлишку.

Цей продукт з кожним роком завойовує популярність не тільки в Україні, а й серед усіх прихильників здорового харчування всього світу. Хлібці завдяки натуральності всіх компонентів є виключно дієтичними продуктами. Тому їх рекомендують людям, охочим знизити вагу, страждають від порушення обміну речовин і проблем з шлунково-кишковим трактом, схильних до алергій, а також дітям.

Клітковина, яка міститься в хлібцях, благотворно позначається на роботі кишечника, виводить токсини. На українському ринку корисної альтернативної хлібу вважаються рисові хлібці ТМ Жменька. Вони містять лише 28 ккал, є джерелом цільних зерен рису і містять клітковину.

У єдиний компонент — цільні зерна нешліфованого рису. Завдяки його мінімальній обробці він зберігає корисну клітковину, вітаміни і мінеральні речовини.

Рисові хлібці ТМ Жменька без дріжджів і продуктів бродіння, без глютену, без солі і цукру, без консервантів і барвників, без жиру і крохмалю. Клітковина цільних злаків, що міститься в хлібцях ТМ Жменька, не може бути переварена організмом, оскільки він не виробляє таких ферментів, які здатні розщеплювати целюлозу. При цьому компоненти, що входять до клітковину, добре вбирають вологу, канцерогени і токсини, виводячи їх з організму.

Одночасно ці компоненти і збільшують грудку їжі, яка рухається по кишечнику, що призводить до його ефективному очищенню і сприяє прискоренню обмінних процесів. А від швидкості обмінних процесів в першу чергу і залежить процес схуднення. Крім того, клітковина, що міститься в рисових хлібцях: затримує засвоюваність жирів і вуглеводів, виводить з організму шлаки і токсини, забезпечує швидке насичення без зайвих калорій, Вітаміни групи В, мікро-і макроелементи (магній, цинк, фосфор, залізо) — підсилюють метаболізм , забезпечують здоров’я шкірі, нігтям і волоссю, надають організму енергії і сили. Крім того, легкі, ароматні й хрусткі, прекрасно поєднуються з сиром, паштетами, зеленню, овочами, ягодами і фруктами і є відмінною основою повноцінного сніданку або перекушування. Як вибрати хлібці?

Головне правило при покупці хлібців це ретельне вивчення їх складу, зазначеного на упаковці. Не варто купувати продукт, якщо в нього включені які б то не було добавки штучного походження: ароматизатори, підсилювачі смаку, і вже тим більше генетично модифіковані продукти. Який склад рисових хлібців? — Хрусткими, добре пропечений і сухими; — не містити фарбників, дріжджів, модифікованого крохмалю, консервантів, антиокислювачів та інших нездорових компонентів.

Фахівці з Американської асоціації з дослідження серця прийшли до висновку вживаючи продукти з цілісних зерен, можна помітно збільшити життєві ресурси організму. Рекомендації Американської асоціації охорони здоров’я, які були випущені на початку 2009 року, такі: будь-яка людина обов’язково повинна вживати не менше ста грамів продуктів на добу, що вміщають цільне зерно. Компоненти, вміщаються в рисових хлібцях, упрочняют їх стінки і живлять м’яз серця, попереджаючи такі важливі для нашого часу хвороби, як гіпертонія й інфаркт. На правах реклами.

Чим замінити хліб?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий